Bekende artiesten

Bekende artiesten

Wie de beste country artiest is, heeft natuurlijk alles te maken met persoonlijke voorkeur. Toch hebben we een lijst samengesteld met de beste 10. Deze keuze is gemaakt op basis van: talent, invloed, impact, succes en blijvende populariteit.

Johnny Cash: ( 26 februari 1932-12 september 2003)
Was een van de meest imposante en invloedrijke figuren van voor de tweede wereldoorlog. Johnny Cash maakte met zijn diepe bariton en bijzondere gitaar het echte country geluid. Deze ‘man in black’ brak door met zijn gevangenisnummer: ‘Folsom Prison Blues’

Hank Williams: (17 september 1923 – 1 januari 1953)
Ondanks dat hij op jonge leeftijd overleed aan een overdosis, was Hank Williams een ware country legende.

Patsy Cline: (8 september 1932 – 1963)
De eerste vrouw die in de country wereld doorbrak. Patsy Cline brak meteen door met het nummer ‘Walkin after midnight’, dat ze zong tijdens een talentenjacht. Andere bekende nummers: ‘Crazy’ en ‘I fall to pieces’.

Dolly-Parton

Dolly Parton

Dolly Parton: (19 januari 1946)
Met het nummer ‘Jolene’ kon niemand in de country wereld meer om haar heen. Een nieuwe ster aan het firmament. Ze werd talloze malen onderscheiden met nummers als: ‘I will always love you’ en ‘Here you come again’.

The Carter family:
Tussen 1927 en 1943 maakte deze bijzondere familie furore. Ze zongen over het harde bestaan en raakten de gevoelige snaar bij hun publiek. Bekendste nummer: ‘Will you miss me when I’m gone’.

George Jones: (12 september 1931)
Deze echte country artiest hoort in de lijst, omdat hij de meeste country hits op zijn naam heeft staan. Nummers zoals: ‘White Lightning’, ‘Tender Years’ en ‘Near you’, een duet met Tammy Wynette, waarmee hij toen getrouwd was.

Willie Nelson: (30 april 1933)
Hij schreef het nummer ‘Night live’ dat als meest gecoverde country song te boek staat. Willie Hugh Nelson had meteen een eigen stijl die aansloeg en hem onderscheidde. Bekende songs van hem: ‘On the road again’ en ’Always on my mind’

Loretta Lynn:
op 14 april 1932 geboren onder de naam Loretta Webb. De liedjes die ze zong, schreef ze bijna allemaal zelf en waren autobiografisch. Loretta wilde graag een nummer schrijven over haar kindertijd. ‘Coal miners daughter’ werd een ware hit.

Elvis Presley

Elvis Presley

Elvis Presley: ( 8 januari 1935 – 16 augustus 1977)
The king heeft niet alleen rock and roll op de kaart gezet, maar zijn roots lagen in de country, die hij nooit vergeten is. Met ‘My way” en ‘Hurt’ kwam hij in de country hitlijsten. Maar met ‘suspicious minds’ sloeg Elvis een ware brug tussen country en pop.

Garth Brooks: (7 februari 1962)
Garth Brooks maakte furore in de jaren negentig. Hij kwam zo uit het niets en veroverde de hitlijsten met nummers als: ‘The thunder rolls’ en ‘tomorrow never comes’.